Gotchaa!You are currently at Sheera Land.Please be nice here. Don't forget to follow my blog.Luff you#
[ sheeraeiyraa.blogspot.com ]: - Apa itu Cinta ? -

Saturday, 5 May 2012

- Apa itu Cinta ? -


Walking alone pass by the challenging life .    

Assalamualaikum stalkers . Fuh ! Letih kaki . Shopping dengan Mama . Beli tu , beli ini . Ingat nak beli shawl . Entah tak ada yang berkenan lagi . Next trip lah ya ! Haha ! Trip . Whatever =)  Shira nak cerite satu story yang agak panjang lebar . Maybe ? 
Nama saya Norshahira binti Mohamed Zambri . Intro dulu . Mana tahu ada lagi yang tak kenal owner blog ni . Macam si Hazim ni . Aduih ! Sorry mention your name . Peace !

Isnin . Argh ! Shira debor lah pula . Nervous pun ada . Maklum 1st time jadi Pengawas . [ Nazira menyampuk : Kepala korok dia 1st time . ] Hehe ! 1st time untuk sekolah menengah . Apa lah . Tak habis lagi ayat tu . So , hari isnin ni lah Shira start jadi pengawas . Semua orang dah jadi pengawas sejak form 1 lagi . Shira je sumbat sorang . That's okay ! Kita redha ! So , tadi Shira shopping baju pengawas lah . Beli yang dah siap , nak jahit , Mama tak pandai . Kalau Shira jahit , sah jadi benda lain . Conclusion = Jangan jahit ! Okay ? Fast and easy . ='I  - Introduction -

Shira malas lah nak cerita panjang lebar pasal pengawas ni . Tengok lah apa yang terjadi . 
Good bye budak biasa ! Ching . =D 

Okay . Kelmarin adalah Shira terbaca status sorang budak ni . Siapa dia , tak mau kasi tau lah . Secret ya ! 
" Aku mencintaimu seadanya bukan kerana wajahmu tapi kerana budi pekerti mu " . 
Jiwang betul . Who cares ? 

Cinta ? Haha ! Nak tergolek Shira ketawa . 

~ Haha . Haha . Haha . Haha . Haha . Haha ~   

Ok . Stop ! Hehe . Korang tahu ke apa makna Cinta . Bagi Shira cinta ni tak sesuai untuk teenagers macam kita . Kalau minat dan cinta sama sekali tak sama . Kita kadang-II keliru , aku suka dia atau aku cinta dia . Emm . Jujur Shira katakan , Shira tak pernah cintakan sesiapa . Not include , Allah , our prophet and parents. Shira pernah lah minat ke seseorang , tapi Shira still sedar yang itu cuma minat . Tak boleh bawa ke mati . Bagi Shira , Shira tak perlukan seorang kekasih . Yang Shira perlukan adalah seorang lelaki yang sanggup berkorban untuk Shira and sayangkan Shira seadanya . Bukan kerana paras rupa atau harta . Dan dia ialah suami Shira . Okay . So , buat apa fikir pasal pakwe sekarang . Shira dah tetap prinsip Shira macam tu . Tapi perasaan seorang perempuan susah nak halang . Minat and suka still ada . Kita manusia ! Tak terlepas daripada itu . 

Shira sukakan seorang yang alim , baik , bijak , berpakaian kemas , mempunyai attitude yang tinggi . Berdisiplin . Sopan santun . And yang boleh layan perangai Shira ni . 
So , I don't need a guy for now . Focus kepada exam and study . Itu yang penting bagi Shira . 
Shira nak share satu pengalaman kepada korang . 

[ I K L A N ] [I K L A N ] [ I K L A N ]

Pernah sekali , seorang mamat ni , nama dirahsiakan , ajak Shira couple . 
Kisah ni bermula masa Shira sent message in FB ke dia . Shira just nak tanya pasal hubungan dia dan kawan Shira seorang ni . Pastu dia mintak no Shira . ( Shira kan lurus bendul masa tu , because masa kecil tersalah langkah bendul dengan tangan ) Haha . Start tu lah , Shira selalu main mesej dengan dia . 1st time main mesej dengan lelaki . Shira langsung tak suka ke dia . Just a friend . Samalah bagi dia kot . Masa tu cuti sekolah bulan 12 2010 . - Not sure -

Main-II mesej , masa ni dia dah clash dengan makwe dia . Pastu , sampai lah satu malam ni , dia ajak Shira couple . 
Si Dia : Awak , jom kita couple .
Shira : Couple ? Biar betul . Mengarut je .
Si Dia : Betul lah . Jom lah couple .
Shira . Emm ? Sebelum tu nak tanya , kenapa awak nak ajak saya couple ? Saya bukan nya comel , cantik , baik  and semua lah . I'm not perfect . Tak macam orang lain . -Ski ngelak-
Si Dia : Awak nak couple ke tak nak ni ? Cepat lah .
- Dia langsung tak jawab pertanyaan Shira - 
Shira : Sorry , saya tak suka couple . Maaf .
Si Dia : Takpe . Takpe .
Shira : Emm .

Lepas pada tu , dia dah jarang hantar mesej ke Shira . Shira pun malas nak hantar mesej ke dia . So , korang boleh nampak kan . Sebelum korang jawab pertanyaan si lelaki tu , korang fikir dulu . Kalau dia lelaki yang baik , dia tak akan ajak korang couple . Korang cermin diri dulu . Jangan terkesot ya . Nilai diri korang , korang cantik ke ? Kalau korang cantik , ada lagi perempuan yang jauh lagi cantik dari korang . So , tak hairan kalau Si Dia akan mencari perempuan lain kalau dah bosan dengan korang . And , jelas terbukti kat atas tu , yang budak lelaki tu  sekadar suka-II je . So , apa beza couple and Cinta ? Jauh beza kan . Cinta selamanya . Couple . Tidak berkekalan . Jelas terbukti , kalau The girl masuk kolej , the boy mesti masuk kolej lain . So , terpisah kan ? Shira dah kata . Shira suka perhati orang . So , sedikit sebanyak Shira tahu lumrah manusia . Now , Shira dah tak kasi no Shira ke mana-II lelaki , kecuali yang betul-II rapat dengan Shira . No couple . Seriously . 

Just pendapat Shira mengenai Cinta . Shira sendiri belum pernah bercinta . Tapi yang pasti , Cinta tak sesuai untuk kita . Tunggulah lepas habis belajar baru nak bercinta . Kat universiti  nanti , berlambak lelaki yang jauh lebih baik dari sekarang . Ingat itu ! Jadikanlah pengalaman Shira sebagai satu pendoman buat kalian . 
That's all . Hari ni , stories Shira formal sikit . 

Assalamualaikum =)

           "Cinta akan memakan diri sendiri jika Cinta menguasai diri kalian ."                        

Like yup.. Comment Jangan Lupe!! Luff k0rang..:)

2 comments:

  1. assalamualaikum ^^

    katang shira ! tabik ah dengan awok ! :)

    nurul asyiqin mamat
    -nam-

    ReplyDelete



*copyright NORSHAHIRA all rights reserved*