Gotchaa!You are currently at Sheera Land.Please be nice here. Don't forget to follow my blog.Luff you#
[ sheeraeiyraa.blogspot.com ]: January 2013

Saturday, 26 January 2013

- Birthday girl -

[ Friend is everything ] 

Assalamualaikum kehidupan dunia :) Macam mana hari korang. Happy. Upset. Story lah dengan aku. Hari ni tepat jam 4 : 10 pagi , tanggal 26 Januari 2013 tarikh keramat buat diri tuan punya blog ni. Huhu. Today is my bornday. Hah. Shira. Shira. Kau nak riuh satu kampung ke ? Takpe. Story-mory je kan. 
[Sharing is caring]

Yes. Aku tunggu orang tu wish bday ke aku. Bukan tunggu sangat lah. Yee. Aku just nak tengok mcm mana dia tu. Caring tak ke aku. Aku kan kawan dia. And ternyata dia terlupa bday aku. Aku tak marah pun. #Jujur. Tak ada sebab pun untuk dia ingat bday aku kan? Haha. Tak payah buat sad story kat sini lah. Kfine~ Aku jenis yang tak suka mengharap kat orang. Orang ingat. Ingatla. Tak ingat. Sudah. Hamba peduli hape. Kan kan kan? There's a lot of things budak tu nak ingat. Tapi finally, dia wish jugak ke aku. Happy ? Mau tak happy. Happy lah kau. Kawan aku wish ke aku tuu. Walaupun selepas 1/3 kawan aku wish ke aku. LOL. 
Thanks kawan walaupun entah korang ikhlas ke tak wish bday ke aku. Walaupun ade yg wish 2 kerat je ayat. Atau 2 huruf je. #HB. Aku tak kisah. Itu sudah cukup bermkne buat aku. Love u guys. 

And. Thanks to my beloved mother for giving me such a great present. Love you from the bottom of my deep heart. Ceh ayat ! Ni belajar dengan budak tu lah. Ayat power katakan. Ayat 5-star. Benda b'hrge tu akan aku pakai sampai bile-bile. InsyaAllah. Aku suka sangat. And thanks to the most handsome guy, my dad. Thanks for giving me this lappy. Woo. Silver :) Like it. 

Tapi hadiah yang tak ternilai ialah hadirnya abah dan ma dalam hidup kaklong. Dua adik yg comel dan nakal mcm kakak die ni. Hehe. #Jujur tau. Dan kawan-kawan yg setia di samping aku. 24 hours. Yup. 24 jam dalam hati aku. Dalam ingatan aku. Haha. Hari ne je aku jadi Birthday Girl. Takde buat party ke ape-ape. Tak suke. Sekadar panjatkan syukur pada Allah dh cukup. Doa dripd parents aku. Alhamdulillah. :)

Panjang lah pulak entry aku kali ni. Esok sekolah. Haish. Sempat lagi ekk. Hehehe. Sekali-sekala. Bak kata orang tu lah. Asyik-asyik orang tu. Hehe. Perhatian kepade org tu. Jangan perasan lebih ye. Saye dp mention name awk pun. So, "Orang Tu" boleh jd sesiapa saje. Harap Mklum ! 

Thanks again. Sayang korang. xoxo. Love, Shaza.

Like yup.. Comment Jangan Lupe!! Luff k0rang..:)

Sunday, 20 January 2013

- Tak ku duga -

[ Study time ]

Assalamualaikum earthlings. Dah tahun 2013 pun kan. Sekejap je masa berlalu. Tak terasa pun. Alhamdulillah ! Tahun baru. Azam pun mesti azam baru. Salah satu azam aku tahun ni nak baiki diri yang masih tidak sempurna ke arah lebih baik. InsyaAllah. Allah always be our side. Hehe. Dan ! The most important thing. I'm waiting for this exam for 3 years. Yup ! - Penilaian Sekolah Menengah - 

Takut ? Nervous ? Happy ? Excited ? And so on. Yes. Sekarang memang ada rasa takut plus so on tu. Tapi kalau kita get prepare from starting. Aku sure sangat kite boleh jawab exam. Tapi doa dan solat jangan lupe. Eh! Dah macam tazkirah pulak. Haha. Takpe. Buat amal sikit hari ni. ~Aku hanya lah insan biasa~ 
Ngeh ngeh ngeh.

Nak straight A's bukan senang. But not impossible. Kan ? I have a right to get straight A's. Same as you. Fighting ! Sekarang dah ramai yang bijak. So, kite kena lah jadi salah satu drpda dia orang. 
[ Usaha Tangga Kejayaan ]

Tanggungjawab aku sebagai pelajar. Itu memang pasti. Semua cikgu pasti mengharapkan anak muridnya untuk dapat A dalam semua subjek. Tapi aku masih ingat and takkan lupe kan cikgu ni. 
Cikgu Maslina. Saat cg nak tukar ke sekolah lain. Aku peluk cg. Peluk dgn erat. Cikgu Maslina lah cg BM first aku masa aku masuk sekolah menengah. Beliau dah tahu mcm mana cara aku buat karangan and so on. Tapi yang aku paling takleh lupakan. Masa beliau peluk aku. Cg ada kate something. 
" Shahira. Cikgu berharap kat awak -BM. Cikgu yakin! " 

Rasa sebak pun ada rasanya. Tapi Shahira kuat ! Haha. Memang tak leh breaking my records laa//
And tahun ni. Lagi lah aku nervous. Cikgu Geo ada tanya classmate aku yg sorang tu. 
Cikgu :~  Awk masuk tuisyen ke? ~ 
Classmate:~ Masuk cg ~

Then. Cikgu kate. Tengok dia ada 2 cikgu ngajar Geo. Cikgu nak awk lawan dengan Shahira. Shahira dop tuisyen. Tengok sape yg markah tinggi agi. 

Aku blur mase cikgu sebut nama aku sebab aku tengah salin nota. Aku senyum je lah. Bila cikgu dah mengharap kat aku although she's want everyone in her class get A's in Geo. Tapi aku still nervous bile cikgu kate cam tu. Ahhh ~~~~ 

Ya Allah. Kau permudahkanlah urusan hamba di dunia dan di akhirat. Permudahkan lah hamba dalam jalan mencari ilmu-Mu ya Allah. Sesungguhnya Engkau Maha Mengetahui lagi Maha Berkuasa. Amin~

Okelah. Got to go now. 
Assalamualaikum~

Hasil nukilan : [ S H A Z A ]

Like yup.. Comment Jangan Lupe!! Luff k0rang..:)



*copyright NORSHAHIRA all rights reserved*