Gotchaa!You are currently at Sheera Land.Please be nice here. Don't forget to follow my blog.Luff you#
[ sheeraeiyraa.blogspot.com ]: May 2012

Tuesday, 29 May 2012

- SuperbMath -

*Santapan Minda*  

Assalamualaikum stalkers . =) Suck holiday kan ? Same lah . Tak tahu nak buat . Tapi kebosanan Shira akan terhenti because Shira akan pulang kampung . Tak sabar nak tengok and main dengan baby baru . 
Happy nya !
Esok nak pergi rumah *Pedamping* Shira . Harap-II tak runtuh rumah dia . *Kesian*  Cuti-II macam ni , Shira tak tahu nak buat apa . So , sorang kawan Shira yang SuperbMath ni , nama dia Zakirah . Thanks ya because sudi kongsi info mengenai Math . Now , Shira dah boleh sikit-II jawab soalan yang menggunakan logik akal . Agak susah . Tapi seronok ! Tak ada sifir . Just otak yang berfikir . =D

Alhamdulillah Shira dapat pergi Olympiad Math 2012 for the first time . So , Shira and Z sedang bersiap sedia dengan soalan-II Math . Tapi dalam kegembiraan ada kedukaan . Pity for kawan Shira ni . Takpe sayang . Cuba next year . Saya yakin awak boleh =) Jika saya boleh kenapa awak tak boleh . 
" Believe yourself " 

Okay lah sampai sini je kot . Tangan Shira dah letih ni . Bye ! Assalamualaikum . 

Like yup.. Comment Jangan Lupe!! Luff k0rang..:)

Monday, 7 May 2012

- Si Gadis yang sunyi -


"When a girl says she's sad, but she isn't crying, it means she's crying in ... H.E.A.R.T !"  

Assalamualaikum sahabat-II bloggers . Mood today : Stress + happy .
Okay . Tadi Shira bersemangat nak buat post ni , sekarang rasa malas . Tapi terlajak perahu boleh diundur , terlajak menaip , jangan meng- Delete kannya ! Korang nampak kan pic kat atas . Now , Shira just nak cerita pasal pic tu je . Okay . Pimpin Shira ke jalan yang benar kalau Shira tersasar cerita . Haha .

Situasi Shira sama saja dengan yang atas . Shira selalu nangis di dalam hati . Suka pendamkan semuanya sorang-II . Sorang-sorang . =( I'm alone . Tapi Shira ada Allah . Teman curahat Shira . Kadang-II Shira tengok langit , and tiba-II air mata menitis . Kenangan-II lalu Shira imbau kembali . Rasa macam tak nak hidup kat dunia ni lagi . Letih dengan semua yang terjadi . Melayan kerenah manusia and kerenah sendiri yang entah apa-II . Tapi Shira tahu , semuanya ujian daripada Allah . Air mata Shira dah kering ! 

Sometime , Shira nak duduk kat satu tempat yang tak ada orang . And menangis sepuas-puas yang mahu . Shira nak semua orang tahu apa yang Shira rasa . Tapi kita manusia , perasaan orang mesti dijaga . Kadang-II perangai sendiri pun boleh buat jadi gila . Kita plan 'A' , tapi jadi 'B' . Sedapnya kalau tak payah belajar , tak payah bekerja . Mesti best ! Tapi inilah kehidupan kita yang sebenar . Haha ! 

Kali ni , post Shira agak formal sedikit . Mood sedih pun ada . Bila dengar lagu-II yang sedih-II , Shira turut teringat balik kisah lalu . Dengan Si Dia . Dengan kawan-II . Dengan BFF . :) Love that moments . Tak dapat dilupakan . Saat benci tukar menjadi suka . Manusia kan ? Kadang-II perasaan cemburu sering membelenggu diri ini . Tuan punya badan pun dah tak tahan . Adoooo =.=

Mungkin sampai sini je kot post kali ini . Maafkan Shira ya kawan-II 
kalau Shira pernah buat nyakit hati korang . Sorry sangat-II . LOve you all . Lot of love : Shahira .
Assalamualaikum =)

Like yup.. Comment Jangan Lupe!! Luff k0rang..:)

Saturday, 5 May 2012

- Apa itu Cinta ? -


Walking alone pass by the challenging life .    

Assalamualaikum stalkers . Fuh ! Letih kaki . Shopping dengan Mama . Beli tu , beli ini . Ingat nak beli shawl . Entah tak ada yang berkenan lagi . Next trip lah ya ! Haha ! Trip . Whatever =)  Shira nak cerite satu story yang agak panjang lebar . Maybe ? 
Nama saya Norshahira binti Mohamed Zambri . Intro dulu . Mana tahu ada lagi yang tak kenal owner blog ni . Macam si Hazim ni . Aduih ! Sorry mention your name . Peace !

Isnin . Argh ! Shira debor lah pula . Nervous pun ada . Maklum 1st time jadi Pengawas . [ Nazira menyampuk : Kepala korok dia 1st time . ] Hehe ! 1st time untuk sekolah menengah . Apa lah . Tak habis lagi ayat tu . So , hari isnin ni lah Shira start jadi pengawas . Semua orang dah jadi pengawas sejak form 1 lagi . Shira je sumbat sorang . That's okay ! Kita redha ! So , tadi Shira shopping baju pengawas lah . Beli yang dah siap , nak jahit , Mama tak pandai . Kalau Shira jahit , sah jadi benda lain . Conclusion = Jangan jahit ! Okay ? Fast and easy . ='I  - Introduction -

Shira malas lah nak cerita panjang lebar pasal pengawas ni . Tengok lah apa yang terjadi . 
Good bye budak biasa ! Ching . =D 

Okay . Kelmarin adalah Shira terbaca status sorang budak ni . Siapa dia , tak mau kasi tau lah . Secret ya ! 
" Aku mencintaimu seadanya bukan kerana wajahmu tapi kerana budi pekerti mu " . 
Jiwang betul . Who cares ? 

Cinta ? Haha ! Nak tergolek Shira ketawa . 

~ Haha . Haha . Haha . Haha . Haha . Haha ~   

Ok . Stop ! Hehe . Korang tahu ke apa makna Cinta . Bagi Shira cinta ni tak sesuai untuk teenagers macam kita . Kalau minat dan cinta sama sekali tak sama . Kita kadang-II keliru , aku suka dia atau aku cinta dia . Emm . Jujur Shira katakan , Shira tak pernah cintakan sesiapa . Not include , Allah , our prophet and parents. Shira pernah lah minat ke seseorang , tapi Shira still sedar yang itu cuma minat . Tak boleh bawa ke mati . Bagi Shira , Shira tak perlukan seorang kekasih . Yang Shira perlukan adalah seorang lelaki yang sanggup berkorban untuk Shira and sayangkan Shira seadanya . Bukan kerana paras rupa atau harta . Dan dia ialah suami Shira . Okay . So , buat apa fikir pasal pakwe sekarang . Shira dah tetap prinsip Shira macam tu . Tapi perasaan seorang perempuan susah nak halang . Minat and suka still ada . Kita manusia ! Tak terlepas daripada itu . 

Shira sukakan seorang yang alim , baik , bijak , berpakaian kemas , mempunyai attitude yang tinggi . Berdisiplin . Sopan santun . And yang boleh layan perangai Shira ni . 
So , I don't need a guy for now . Focus kepada exam and study . Itu yang penting bagi Shira . 
Shira nak share satu pengalaman kepada korang . 

[ I K L A N ] [I K L A N ] [ I K L A N ]

Pernah sekali , seorang mamat ni , nama dirahsiakan , ajak Shira couple . 
Kisah ni bermula masa Shira sent message in FB ke dia . Shira just nak tanya pasal hubungan dia dan kawan Shira seorang ni . Pastu dia mintak no Shira . ( Shira kan lurus bendul masa tu , because masa kecil tersalah langkah bendul dengan tangan ) Haha . Start tu lah , Shira selalu main mesej dengan dia . 1st time main mesej dengan lelaki . Shira langsung tak suka ke dia . Just a friend . Samalah bagi dia kot . Masa tu cuti sekolah bulan 12 2010 . - Not sure -

Main-II mesej , masa ni dia dah clash dengan makwe dia . Pastu , sampai lah satu malam ni , dia ajak Shira couple . 
Si Dia : Awak , jom kita couple .
Shira : Couple ? Biar betul . Mengarut je .
Si Dia : Betul lah . Jom lah couple .
Shira . Emm ? Sebelum tu nak tanya , kenapa awak nak ajak saya couple ? Saya bukan nya comel , cantik , baik  and semua lah . I'm not perfect . Tak macam orang lain . -Ski ngelak-
Si Dia : Awak nak couple ke tak nak ni ? Cepat lah .
- Dia langsung tak jawab pertanyaan Shira - 
Shira : Sorry , saya tak suka couple . Maaf .
Si Dia : Takpe . Takpe .
Shira : Emm .

Lepas pada tu , dia dah jarang hantar mesej ke Shira . Shira pun malas nak hantar mesej ke dia . So , korang boleh nampak kan . Sebelum korang jawab pertanyaan si lelaki tu , korang fikir dulu . Kalau dia lelaki yang baik , dia tak akan ajak korang couple . Korang cermin diri dulu . Jangan terkesot ya . Nilai diri korang , korang cantik ke ? Kalau korang cantik , ada lagi perempuan yang jauh lagi cantik dari korang . So , tak hairan kalau Si Dia akan mencari perempuan lain kalau dah bosan dengan korang . And , jelas terbukti kat atas tu , yang budak lelaki tu  sekadar suka-II je . So , apa beza couple and Cinta ? Jauh beza kan . Cinta selamanya . Couple . Tidak berkekalan . Jelas terbukti , kalau The girl masuk kolej , the boy mesti masuk kolej lain . So , terpisah kan ? Shira dah kata . Shira suka perhati orang . So , sedikit sebanyak Shira tahu lumrah manusia . Now , Shira dah tak kasi no Shira ke mana-II lelaki , kecuali yang betul-II rapat dengan Shira . No couple . Seriously . 

Just pendapat Shira mengenai Cinta . Shira sendiri belum pernah bercinta . Tapi yang pasti , Cinta tak sesuai untuk kita . Tunggulah lepas habis belajar baru nak bercinta . Kat universiti  nanti , berlambak lelaki yang jauh lebih baik dari sekarang . Ingat itu ! Jadikanlah pengalaman Shira sebagai satu pendoman buat kalian . 
That's all . Hari ni , stories Shira formal sikit . 

Assalamualaikum =)

           "Cinta akan memakan diri sendiri jika Cinta menguasai diri kalian ."                        

Like yup.. Comment Jangan Lupe!! Luff k0rang..:)

Friday, 4 May 2012

- Gadis Kebosanan -


It's me ? That Bicycle not belonged to me . =) 

Assalamualaikum wahai para penggemar blogging ! Hari ni Shira nak cite lagi . Ok . I know , korang dah bosan . Blog ini tercipta khas buat Shira and readers . Eh , wait ! Shira tak solat lagi . Oh My ! Ok . Lepas ni Shira solat kay . Best tadi Shira main Jutaria dengan Sis and little brother . Memang Jutaria lah . Kena sekali dapat 7500 dolars . - Sedap Molekss - Aku kaya ! Aku kaya ! Haha . Stop Shira . It just a game . Okay ;) 

Sebenarnya tak ada yang menarik pun hari ini . Hari ni Shira nak cerita pasal Someone made my life 'Errrr' . 
Entah kenapalah Shira jadi macam ni . Sekali - sekala . Apa salahnya ! Kan ? Dia ni kan bukan siapa-siapa untuk Shira . Tapi entah kenapalah Shira boleh 'Tertarik' kat dia . Nothing special about him . Aish ! Malas lah cerita pasal dia . Tak suka . Shira memang macam tu . Adoooooo =.= 

Oh My bicycle . Nasib baik still cantik and berkilat . Maklum sejak kebelakangan ni kilat ada 'sokmo' . Sampai pokok pun di sambar kilat . Alhamdulillah basikal Shira tak disambar 'Ayam' lagi . Doppasa ayam . Maaf ya ayam ! Pinjam nama You sebentar . =D Ok . Stop mengarut . Effect daripada Kebosanan tahap parah . =/

Lama Shira tak hang out dengan kawan-II . Haha ! Lama ? Rasanya baru lagi hang out . Masa berlalu dengan begitu pantas . Okay ! Aku dah semakin mengarut . 
Bestnya kalau dapat hidup tanpa ada masalah kan . Tak perlu fikir ini dan itu . Just relax and santai . Tapi kalau semua itu berlaku , bermakna bukan manusia lah kita . Manusia ni memang hidup dengan penuh dugaan dan cabaran . So , tak pelik lah kalau ada yang sanggup bunuh-membunuh , caci-mencaci . Tak hairan kan ? Macam dah hobi manusia . Setiap hari benda sama yang keluar daripada mulut mereka termasuk Shira . Shira pun tak terlepas daripada semua itu . Tapi tak sampai bunuh-membunuh . Sekadar lempang jiran sebelah rumah adalah . [Joke Only] 
Shira kan baik . Manalah sanggup lempang jiran sebelah rumah kan , kan , kan . Ok ! I know , I'm a good + kind girl . Well3 - Tredmakk Syahud - . Ignore the 'ejaan salah' . Haha ! 

Ok . Enough with my punya 'Kebebelan' . I know I'm a Makcik Bleber . I know . [Orang Kuat Redha] 
Sorry ya makcik jiran sebelah rumah ~> Shira tahu makcik kuat bleber . Jangkit dengan makcik lah ni . 

~~~ Sha La La La . Sha La La La . Sha La La La ~~~

Eh . Lupa ! Ingat dah post story ni tadi . Maklum syok sangat dengar lagu . =) Ching ! Ok . Perkataan 'Ching' ni memang dah merebak ke semua tempat . Famous gitu . Haha ! Banyak lah aku punya 'Famous' . Errr ! Hari ni kerja sekolah sikit . Yeah ! Thanks kepada cikgu-II yang baik punya hati . Hehe . Love you all . Lot of love <3 . =D 

Ok . Sampai sini sajalah . Sorry kalau membosankan . Shira kan . Kalau tak bosan , bukan Shira namanya . Eh ! Nama I Norshahira lah . Ok . Whatever 'lah' . See you soon ! 
Assalamualaikum =) 




Like yup.. Comment Jangan Lupe!! Luff k0rang..:)

Thursday, 3 May 2012

- My Wonderful Stories -


Someone in love !

Hey earthlings ! How yours day ? I'm better than before . Fuh ! Shira rasa tenang sikit , err . Not sikit , but banyak . Because some of my problems had been solve . I love my parents ! They helped me solve my problems . I appreciated it Mom , Dad ! =)  So , now Shira boleh tumpukan sepenuhnya untuk Exam nanti . Exam will be on after two weeks from now . Ada lah berdebar sikit . Sikit ? Haha ! Ketawa je kau kan Shira . Takpe-II . Hehe . Actually , Shira memang berdebar . -Nak tipu tapi tak jadi- Orang baik , maklum sajalah . Ok . Stop perasan ! 

Shira rasa baru je kelmarin Shira habis Exam . Tak sangka lah pula 2 weeks lagi nak exam . Oh My ! Ok . Now , kau baru terkejut . Ape-II je lah . Shira nak kongsi satu cerita or maybe lebih . Someone dah menggantikan tempat Shira . Ganti tempat ? Tempat apa ? Ok . Kau curious , aku pun curious . Adil kan ? Apa lah korunk . Shira bukan putus cinta . Tak ada kena mengena dengan picture yang cun melecun kat atas tu . I mean by tempat ialah kedudukan Shira lam kelas and tingkatan . Shira jealous dengan sorang budak ni . Memang Superb la ! Tapi bukan sorang , maybe lebih . Shira kan . Haha - Evil Laugh -

Dia dapat No . 1 dalam tingkatan and kelas . She got 8A's . Oh My ! She jumped over me . Jumped ? Haha ! Ok . Stop laughing . Not funny . The smart girl is Ardini Zainudin . Tengok lah pula siapa kawan dia . ~Nak tumpang satu badan~ She's the smartest girl among us . Love the girl so much . <3 .

[ I K L A N ] - E book aku menggila sebentar - [ I K L A N ]

The second place is ... Eh ! Wait . Tak habis lagi lah pasal Smart Girl ni , Dini . =) *Harap korang curious .*  Dini ni bijak semua subjek tau . Jealous sangat . Tapi takpe , Shira lawan secara sihat . Okay Dini ! Please teach me , yeah . ;) Ching ! - Nazira , ayat awak dah merebak - Okay . Sekarang korang nak tahu 2nd place siapa walaupun pura-pura tak tahu ? Ada aku peduli . #Harap Kesot#

Nama dia Raja Fadhli . Orangnya smart posen . Okay . 5 sen . Haha ! Gura ya Raja . Budak ni dapat 8A 1B . Aku pun tak tahu apa B dia . Nak tanya , takut ! Maklum orang Bijak kan . Haha ! Oh . I know , B for Bijak . *Joking* ! Hahaha . Okay . Ni dah tahap teruk ketawa . Boleh ketawa sekali lagi . Haha ! Okay . Stop . =D Not our King ya . Raja ni dia ambil Bahasa Arab . Hebat kan . - Kembangkan badan please - Okay . Stop lah memuji nya . Kan tuan dia baca . Mampus hamba ! Kembang sebadan ekgi . =')

Sorang lagi ni . Nama dia Afiz . Shira selalu jealous dengan dia ni . Semuanya tahu . Walaupun tak tahu . Maybe buat tahu . Hehe -Tukar nada ketawa- Pengetahuan am dia luas , tak macam Shira . Kentot je . Not Kentut . Kentut are not allowed here ! -Mizan statement- Afiz juga dapat markah tinggi lam subjek Sains . Sama dengan Shira . 91% . Argh ! Kenapalah dia bijak sangat . Okay . Kita redha ! =) Kita geng kan Afiz .

 Kenapa post aku panjang pulak hari ni . Maklum ketagih nak post . Sebab dah lama tak post . Huhu =) Okay . Now , Shira nak kongsi result Shira . Tak nak baca sudah . Shira dapat no 4 je . 7A 1B . B for BI . Selalu B . Adui ! BI , why you're so difficult to me . Y ? Takpe , nanti boleh lah tu . -Kata Nazira , walaupun tak pernah kata . Err ? Tak pernah ? Ape-II jelah-

Someone in love ? Aku ke ? Tak lah . Pic tu just for santapan anda ya .

Good News : Pokok dekat sekolah Shira tumbang . Barulah nampak cahaya matahari . Cerah je pagi tadi . Rupanya pokok tu dah tumbang . Terkena panahan kilat yang memanah . - Apa lah yang aku tulis ni - Subhanallah . Kuasa Allah ! - Jauhkanlah hambamu ini dari bencana-II yang tidak diingini - AMin !

Kekasih hati telah di ambil orang . Thanks to budak tu . Hehe ! =)

Okay . That's all stories for today . See you again with more interesting stories . =) Enjoy yourself . Have a great day . Selamat bercuti =D Ching ! Assalamualaikum .



Like yup.. Comment Jangan Lupe!! Luff k0rang..:)



*copyright NORSHAHIRA all rights reserved*