Gotchaa!You are currently at Sheera Land.Please be nice here. Don't forget to follow my blog.Luff you#
[ sheeraeiyraa.blogspot.com ]: November 2012

Sunday, 25 November 2012

♥ Khuntoria ♥

♥ Khuntoria Couple ♥

Assalamualaikum guys. 
Lama dah aku tak update blog ni. Dah berhabuk! Haish. Aik? Sejak bila ek tuan punya blog ni berbahasakan diri sebagai 'aku'. Korang tak kisah kan? Bak kata cikgu Z, 'aku' maksud dia lebih mendalam. So, starting from now, Shira guna aku ek. Haha! tu pun nak dijadikan issue. Macam mana holiday? Okay ke tak. Share lah dengan aku korang buat apa masa cuti ni. Aku just duduk mengadap e book ni je. Entah macam mana jari tetiba saja taip sesuatu kat U tube selepas dah puas tengok TTBY and BOF ♥ Aku sendiri tak tahu sejak bila lah aku suka Korea ni.. Manusia boleh berubah ;) 

Aku taip lah ----> We Got Married. Then, adalah muncul, Seo Hyun (betul tak eja tu?) Couple. Aku scroll bawah lagi. Yang ni aku agak berminat. Then, aku klik lah ep1. Aku ingat 1 episod je, ternyata semuanya ada 64 episod. Oh my! Banyak tu. Aku ingat sikit. Aku tengok and tengok. Best gila. Sebab dia punya cite, real punya. Aku tengok yang Khuntoria Couple !! Daripada aku tak kenal 2pm, sekarang aku dah kenal semua member 2pm. :)

For the first time, this couple made me feel 'ahh'. So nice to see both of them together like a real newlywed. Nichkhun has a good looking and baby-face. So cute! While Victoria is such a beautiful girl. Nice couple! Aik? Aku pulak yang ter-over excited meng-explain. Haha!  

Dan cerita ni juga almost broke my record! Aku hampir *(hampir ye!)* nak menitis air mata sebab tengok last episod dia. Sedih sangat sebab dieorang kena berpisah coz dah sampai ending WGM. Inilah pertama kali aku rasa gini. Masa tengok Ombak Rindu, seriously, takde perasaan sedih. Sebab bagi aku diorang just acting not for real. But in WGM, everything is real. Jadi aku boleh memahami perasaan diaorang bila berpisah camne. Although, aku tak pernah pun alami situasi macam ni. Tapi aku pun tak tahu macam mana aku boleh rasa macam tu. 3 hari aku tak selera makan and tak lena tidur. Nasib baik mandi basah. 

Seolah-olah diaorang dah macam family aku. Haha! Macam-macam. Sekarang pun aku masih rasa macam tu walaupun sikit. Then, aku mulalah search pasal Khuntoria, 2pm, f(x).Jumpalah satu klip video ni.
♥Khuntoria♥
Bila tengok video tu, aish! Sedih mula hambe... Salah gi klik video tu kat u tube. Kan dah menyesal! Haha. Now, aku tengah dengar lagu 'Wish You Were here'. Kohor lah meragam hati ni. Kenapa wahai hati? Entah nape lah jadi sebak semacam je. :( Kenapa? Rasa takut dah nak tengok cite lain. Takut jadi macam sekarang. Grr! Boleh bagi tips tak macam mana nak hilangkan perasaan serba tak kena ni? Hua!

Siapa setuju Nichkhun tu cute angkat kepala anda! Haha! Memang dia cute dosh. Serious. Comel je muka dia tu. Tengok lah gambar kat atas tu, memang cair... Hati, jangan gelabah! Relax... Cool. Haha.
Okay lah. Nak sambung ber-u tube ni!
Assalamualaikum. ♥

Hasil nukilan ---> ( S H A Z A ) ♥

Like yup.. Comment Jangan Lupe!! Luff k0rang..:)

Sunday, 18 November 2012

- After a long time -


 
Freedom vs Bored Holiday? 

Assalamualaikum guys.


It's such a long time not to post any stories in my blog. Argh! Rindunya nak tengok cerita Hana Kimi dengan orang tu. Seriously, rindu moment tu. Tapi orang dah taknak share story dengan kita. Kita redha je! 

Akhirnya boleh juga aku guna internet. E book aku tu biasalah, kalau tak meragam, memang tak sah. Aku pun pening. So, aku decide hantar kat kedai je. Habis cerita! Hehe. :) 
Sebelum cuti, si Syazwani dan Ardini, classmates aku ni pergi tayang cerita TTBY. Mula-mula, ada jugak tanya diaorang, best ke cerita tuh? Of course lah senorita Syazwani kata best kan. Aku buat derk je. Then, si Dini pulak tambah. Dia kata cerita tu macam Hana Kimi. Allah! Sebut je Hana Kimi, terus je jasad aku ni ada kat sebelah Dini. HAHA! Nonsense betul lah kan? Apa lagi. Aku jadi gila lah. Tapi masih tahap minor lah. 
Aku terus copy cerita tu. Tapi boleh copy sikit je. Sebab aku punya pendrive tak cukup memory. Tak ke korang rasa nak campak je pendrive tu dalam longkang! Masa tu jugaklah dia full memory. So, macam biasa, aku redha je! 
Sampai kat rumah, apa lagi, masa untuk menengok cerita tu lah. *Habis Hancuss Tatabahasa aku* 
Dan yang paling aku nak *pelekong e book aku nih ialah bila sampai je scene yang best, episod tu stop. Entah lah apa masalahnya, aku pun tak tahu. Tapi sebenarnya, e book aku tak bersalah pun. Hehe! 

Now, aku baru je lepas tengok cerita tuh lah. Tu yang jadi mata segar bugar sampai tengah malam ni. Kesian kau wahai mata. Takpe-takpe sekali-sekala, dua kali dapat pahala. Ayat siapa lah aku pinjam tu? ;) Nak dijadikan cerita, aku tetiba berubah mood nak tengok channel 8TV. And masa tu, ada cerita Dream Team. Maybe korang pernah tengok kan cite tuh. Best jugak ah! Aku layan je lah. Mata aku yang teramat lah tajam ni boleh pulak nampak and kenal muka pemain dalam Dream Team tu. Salah seorang pemain dia ialah Minho. Hero dalam cerita TTBY! Handsome dosh. Walaupun rambut dia panjang, tapi biasalah, kalau hati dah bersatu *doppasa* , of course lah boleh cam, kan kan kan? Daripada senyuman dan mata dia, aku dah boleh kenal. Hebat kan? HAHA! Perasan sorang. Terus je aku semangat tengok cerita Dream Team. Then, aku buka pulak channel 705 ( Hitz )... Masa tu ada kumpulan Shinee, lagu apa entah aku lupa. ( Syok sangat tengok penyanyi dia ! ) Adik aku perasan si Minho tu ada dalam klip video tu. Aku apalagi, duk lah mengadap tv yang tak bersalah tu. Eh, memang betul lah! 
Aku pun mesej lah ke Dini. 100% betul tekaan aku tu. Huh. Start pada tu, aku menjadi penonton setia channel KBS world, 8TV dan Hitz. Haha! Terus berubah selera. Haish. Macam-macam. Dulu Oguri Shun, sekarang Minho pulak. Oguri Shun tu dalam cerita Hana Kimi. HAHA! 
Aish, panjang lah pulak aku cerita. Adik aku Aiman, sibuk tengok cerita Ultraman Mebius. Sampai aku pun ingat nama-nama ultraman tu. Ada Taro lah, Hikari, Mebius, Tiga, Nexus laa. And bla bla bla... Aku malas fikir! 
Okaylah, dah almost 1 o'clock dear. Night. Sleep dream. :)

Hasil pena : ( S H A Z A ♥ )

Like yup.. Comment Jangan Lupe!! Luff k0rang..:)



*copyright NORSHAHIRA all rights reserved*