Gotchaa!You are currently at Sheera Land.Please be nice here. Don't forget to follow my blog.Luff you#
[ sheeraeiyraa.blogspot.com ]: March 2012

Saturday, 17 March 2012

- Exam ! -


Assalamualaikum Dear Beautiful Sunflowers . How's ur day ? [Same question , is it ?] Who's cares ?  Alhamdulillah , now Shira can use the interenet as usual . Tommorow , school will open and exam will come over us . -WhatTheMeaning- Our first exam in Form 2 . Relax Shira , Cool ! 

Can you see the girl inside the picture . Not the girl , but what she is doing ! Haiyyo ! I knew , that girl as cute as me , is it ? Haha . ~Enough~ She's studying ! Yeah ! Same with me , book will stay at another hand . =]

Oh God ! I'm still with my blog , wrote new story . What ! This is all for you , my sunshine ! I have a lot of stories but you know , I must study . This post will be last for this weekend , Maybe ! It's up to me whether I'll blogging everyday or what . But the important thing is , yours pray . Pray for my success yaa ! I'll do the best , as said , " We keep trying the best , We'll get the best result ever ." xD So , waiting for what ? Do it now Shira ! Now ! Okeh , Don't angry , I'll start now ..  :) 
Okeh , I'll stop here . My little Shira was starting to Buurrnnn ! Need to go now . Daa ! -Love you all- 
.. Assalamualaikum ..

.. Study ! Study ! Study ..

Like yup.. Comment Jangan Lupe!! Luff k0rang..:)

Tuesday, 13 March 2012

- A Lonely Girl , waiting for her Friends -


A Lonely girl searching her friends outside the window but nothing appeared in front her . All gone ! There's only wind blow was left behind .

Assalamualaikum Makhluk Allah . Secret . Secret . Secret . How's ur day ? Sempat lah juga layan lagu Princess Hours ni , dan tercipta lah entry ni yang tak seberapa 'cool' ni . Who's cares ? Nampak tak Pic kat atas tu , maybe Shira pun macam tu , sorang-sorang menanti someone ! Who , SS ? Not SS , maybe someone else . Bored with SS ! Try to make something new . Forgot a while about SS . Friends ! Miss them very much , as much as I Miss SS ?    
-Stop it now , apa da yang Aku merapu ni , [Enough]- 
I Miss my friends more than everything , everything , Everything ! -Scream in My Heart-
Money is everything ? Nope , Friends are everything for me , Sir ! =] 
Shira masih ingat lagi , kali pertama Shira berkenalan dengan dyeorang , macam-macam kerenah ada ! Haha ! 
-Ketawa ?- Mampukah Aku ketawa tanpa diorang di sisi ku , dah hampir 3 months , Shira berpisah dengan my friends . Miss them so so so so Much ! Arghh ... wanna to scream , maybe this is the effect because School's Holiday . Bored ! Alone ! Full of HW ! Wanna to meet my friends . Everything seem different to me , nothing same ! Nothing ! :( Maybe it just my feelings . But , all are reality , -my though-  
Best Friend Forever ? The words may run away from me , maybe not the word but my friends ! I didn't know why I'm typing this entry . This is why my blog was create by me , for my stories . The girl in the picture , pity for her . Not me ? I'm still have My Respecter Friends . Love Them ! Miss Them ! Can you count , how many I type those words ? .. Hmm ! :) Now , I think I can smiled brightly , after they appeared in front me . 
All my friends , promise me that you will always beside me not Behind me . ! Promise me , dear ? 
- My last words , I Love Love Love Love and Miss Miss Miss Miss You All ! -
I hope we can meet soon ! By the way , pray for my journey , because I'm going to my village at Dungun . Not far , but now incident case increased , so we must careful . Is that true ? [Stop here]
For my beloved friends : Nazira Hazwani -My Pinky- , Alia Maisarah -My Sweet Honey , Nuur Fatihah -My Strong Girl- , Farrah Syahirah -My Doraemon- , Mazarina -My Director- , so now complete ? 
Not yet , also to my others friends : Anis Asyikin -Hardworking Girl- , Ieyra -A cute child- , Iffah -Loves to gossip with me- 
See you again , daa ! Assalamualaikum =]

Like yup.. Comment Jangan Lupe!! Luff k0rang..:)

Saturday, 10 March 2012

-Churp-Churp-

Assalamualaikum my sunshines ! Hey , hari yang Shira nanti - nantikan , School Holidays !
Nama je Holiday , tapi kerja skula penuh ! U know , I got a ton of HW , I must finish before school is open ..
Nota Geo , Sej , and others ! Arghh ! Wanna to scream >.0 Sebenarnya Shira nak cerite tentang 1st day Shira sertai Churp-II .. Ape itu Churp-II ? Okeh , before that , please clik - click ! - If u are a good boy/girl -
>.< Click-Click >.< , $.$ Tumbuk Here $.$
Okeh , Dah ? Good Job ! Thanz a lot :) So now , i'll tell to u what is mean by Churp-II ..
Sebenarnya , Shira pun masih new lam Churp - Churp ni , tp tak salah kan kalau kita berkongsi ! :)
Shira kan suka share -II .. Maklum orang baik ~Ceh , perasan~
Churp-II nie , leh la tambah duit poket , tapi kalau korunk rajin promote kat orang lain , tapi kalau malas , takde gunanye .. Ada Faham ! Okeh ,

Ikut langkah-II nie ye kalau nak join Churp , # Churp-II tak perlu bayar , atau ape pun.. Free je yee #

1) Pertama sekali , korang Klik-Klik untuk daftar ye !

2) Korunk nampak 'Start Here' kat float biru atas tu , just Tekan je ..

3) Korunk Sign In With Facebook lu ye ! > Log in > Allow

4) Authorize with Facebook > Authorize with Twitter (kalau ada) , Jika tiada > Skip

5) Setup Your Churp-Churp Account (isi dengan betul dan detail ye !)

6) Tekan Update !

7) Lepas tekan update , tekan pula bahagian Settings ! >.0

8) Isi profil dengan betul ye ! Tak baik menipu :) ( Nama penuh, alamat ,no tel )*Penting untuk hantar checque*

9) Then , SAVE ! Lepas tuh , pergi dekat SURVEY pulak ! (Tick mane yang korunk suke) > Save

10) Pergi dekat Rewards . (Untuk copy / share / letak lam blog)

Okey , maknanye korunk dah complete daftar ! Tahniah ! Senang bukan ? Shira dah kate ,,,, xD
Contoh kempen yang Shira share , Tampar-Tampar here ! Kan keluar iklan  tuh , korang share je iklan yang korunk suka , cuba Klik-Klik sini pulak ! Thanz !
-For more information : Terjah blog Lyssa Faizureen-

Credit to : Kak Lyssa :)
Like yup.. Comment Jangan Lupe!! Luff k0rang..:)

Friday, 9 March 2012

-Horray ! Aku Terpilih ?-

Assalamualaikum semua yg setia membace post-II di blog Shira nie !
Alhamdulillah Shira dpt gak Post new story kat sini .. :) Harap sudi lah bace ye [SkemaAyat]
So , now Shira nak cite a story kat korunk , nak sharing ! -ShiraKanSukaSharing- =)
Tp sebelum tuh:

1) SILA TONYOH di sini dulu ! :)
2) CLICK HERE -news-
3) TEKAN SINI ! TQ !

Kelmarin , sbelum pulang skula , ade mase KH -ERT- , cg Noriza takde , pegi Mesyuarat kalu tak silap la  . So , kiteorg duk lam kelas je , bdx KMT dah pegi ke blog sebelah . Kiteorg kan bdx baek so we done MT HW . -Chapter 4- agak merumitkan tp bile dah faham smuanya jd lebih mudah , bak kata Hazama , "Tak mudah namun tak susah terserah atas pilihan" , so pilhan kiteorg ialah untuk bincang-II same kalau tak faham .. Ade lah 2 soalan nie yang agak memeningkan kepala , tapi alhamdulillah semua beres -Usaha Tangga Kejayaan- Tak gitu ? Then , datangla 2 org kakak nie yang Shira agak kenal , rupenye dye nak bg kertas Choral Speaking ! Owh ! Rupenye Shira terpilih untuk msuk C-S .. Ain pon terpilih gak , Ya Allah ! Shira gembira ngat , tp Shira kena hafal 1 paper tuh , owoh ! Banyok nye , tp if we keep remembering , I'm sure I can remember all the text .. AMin ! 
Harap smuanye berjalan lancar , oral test , sej , c-s ; smuanye ingat ! Pasti ! 


Tangan Shira nie dah letih menaip >.O Berhenti kat cni lu yee ! Sentiasa doakan kejayaan Shira ye , as salam .. :)
Like yup.. Comment Jangan Lupe!! Luff k0rang..:)

Wednesday, 7 March 2012

-Coral Speaking-

As salam my pretty-II readers [IKnowIMadeMistakenGrammar] !!
Hari ni , Shira balik lwat dri Skula .. Very Tired but , I'm happy (actually not really happy)..
Wanna know why I'm happy n unhappy ? Okeh ! Come closer .. :)

Finally , Shira dpt cube untuk msuk 'Audition' Coral Speaking , Shira dah dpt keyakinan untuk Mencuba , walaupon akdop kwan baek d sisi [Nazira] And My classmate [Anis] !! Nazira lak x nmpok btang hidung pon , bayang pon x nmpok.. Anis lak Demam , keseorangan laa sye Anis ! :(  -Kite Redha Ketentuan Ilahi- Shira try gop , mule-II Shira takut ngat , tp bile lpas wat , Jerit kuat-II : 'I'm free now' .. Naseb baek org x dgor ! [Wat malu je] Shira dpt a paper , contained text that all of us need to read ! -Dun forget , read with the Correct pronunciation n with Tone- So, Shira wat laa style 'Gedik' .! Korunk tau kan 'Gedik' nape ? Bak kate Farrah , buat la Gedik kalu nk msuk C-S .. So , Shira pon practice nge Asyiqin , Ain , Zulaikha , Yasmin n the others .. Mmg dbor Giler -Tp x gile ag , Alhamdulillah Still Okeh- Tangan Shira sejuk mcm bru kuar dri refrigerator .. Haha , agknye darah Shira pon dah bertukar jd Biru ! #HebatKan# 'Aud' tuh dye wat kat lam kelas fom ape au yg tepi Koperasi skula -bgi yang tau laa- Sir Zul , sorang bdx laki (Form upper than Shira) n Kakak pompuan (Upper gop) .. Kakak tuh , mcm nk mkan Shira bile tngok muke Shira .. Takut ngat ! Mmg suara hampir , -Hampir ye- terketar-II .. Tp dang control , HAx3 ! Kejap je , x dang 2 minit .. [SilekanTakPercaya] .. Mungkin dye nk cpat kot , atau suara mmg x sdap ! -Ngaku la Shira , suara ko mmg x sdap- .. Shira juz bce mcm Shira practice td .. Alhamdulillah selesai gak , xD Slpas selsai , mmg Keyakinan bertambah tinggi ! So , Shira dah decided nk msuk yang BM lak , td Shira ckp nge cg tuh , sbb cg tuh dtg kat kiteorg n kate , 'Tngok jap scrip , sbb cg kene wat gni , Aduh laa ! Dah la cg bru ag lam gni-II.. Esok kan uji bakat Bm ?' , kiteorg jwab je lah Yee ! So, Insyaallah audition ye x susoh ! Sape nk msuk , jom r ! Lagy rmay lagi best , x dpt takpe ! We keep trying , tak gtu ? Kalau boleh Shira nak aktif sket taun nie , taun lepas tak aktif dah ! Haisyh .. >.0 Try naseb .. Harap dpt slah satu drpd tuh , Kite Redha ! Shira hrap kwan-II Shira bg skongan ke Shira , n after school holiday  nie, Shira pekse , doakan Shira yep ! Doakan kwan Shira juge xD Thanz a lot dear , muaxx <3 ! :) 

Sampay sni sajelah , 6ti Shira kongsi lagy , tp tetibe je , Shira ase nk wat sebuah novel n hantar ke Karangkraf ,, tp takde mase , hrap smua yg Shira impikan tercapai ! AMin ! New Year , New Inspiration , New Dream ! Luff u All.. Daa - As salam -
 

Like yup.. Comment Jangan Lupe!! Luff k0rang..:)



*copyright NORSHAHIRA all rights reserved*